Bestellen

Heb ik een account nodig om een bestelling te plaatsen?

Je hebt geen account nodig om een bestelling te plaatsen. Maar een account aanmaken heeft wel zo zijn voordelen; Jouw gegevens worden onthouden en bij een volgende bestelling meteen ingevuld, je kunt je bestelgeschiedenis in zien en je kunt op de hoogte gehouden worden van nieuwe collecties, kortingscodes en andere acties.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?

Wat vervelend dat je geen bevestigingsmail hebt ontvangen! Helaas belanden dit soort mailtjes nog weleens in je ongewenste mail/spambox. Had je daar al gekeken?

Wanneer de betaling is gelukt, kun je ervan uit gaan dat de bestelling ook goed is doorgekomen en dat deze binnen 2 tot 7 dagen wordt verzonden. Mocht dit niet het geval zijn, kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via merchandise@absolutemotors.eu Dan kijken we het even voor je na! 

Kan ik na het plaatsen van mijn bestelling het afleveradres nog wijzigen?

Helaas kan ons systeem geen wijzigingen meer aanbrengen aan orders zodra ze geplaatst zijn. We willen dan ook benadrukken om altijd goed te controleren of je de juiste persoonlijke gegevens hebt ingevuld, voordat je je bestelling definitief maakt.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via merchandise@absolutemotors.eu en houd je bestelnummer en adres bij de hand.

Betaling

Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

We accepteren betalingen via iDEAL, Apple Pay, Google Pay en betalingen met de volgende creditcards: Visa, MasterCard en American Express.

Is mijn betaling gelukt?

Weet je niet zeker of je betaling goed is doorgekomen, nadat je bijvoorbeeld een foutmelding hebt gekregen?

Check je eigen bankafschriften om te zien of het bedrag is afgeschreven.Twijfel je nog steeds? Neem dan contact op via merchandise@absolutemotors.eu. Zij kunnen voor jou kijken of de betaling goed is doorgekomen.

Weet je eigenlijk al zeker dat je betaling niet goed is doorgekomen? Dan is je bestelling ook niet geplaatst. Dit betekent dat je je bestelling opnieuw moet plaatsen en ook opnieuw een betaling moet uitvoeren.

Levering

Wat zijn de levertijden?

Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 binnen komen worden direct in behandeling genomen en binnen 2 tot 7 dagen bij jou geleverd. Bestellingen geplaatst in het weekend worden op maandag verwerkt.

Houd er rekening mee dat het tijdens de feestdagen bij pakketbezorgers drukker is dan normaal en dat de levering van je pakket vertraging kan oplopen. Nadat jouw bestelling ons warehouse heeft verlaten hebben wij hier helaas geen invloed meer op.

Houd vanaf dan je track & trace code goed in de gaten.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Je pakket wordt verzonden via PostNL. Zodra je pakket ons warehouse verlaat ontvang je een e-mail met de track & trace gegevens om de zending te volgen. 

Mijn pakket is nog niet geleverd, wat nu?

Het kan zijn dat jouw pakket vertraging heeft opgelopen.

Wij adviseren om de track & trace code goed in de gaten te houden. Hier staat aangegeven wat de status van jouw levering is.

Wat kan ik doen als ik een defect item heb ontvangen?

Het kan helaas voorkomen dat jouw bestelling beschadigd raakt tijdens de verzending. Hier kan je als klant natuurlijk niets aan doen.

Indat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice.

Je kunt je mail sturen naar merchandise@absolutemotors.eu onder vermelding van je ordernummer. Om jou zo goede en snel mogelijk te kunnen helpen vragen we je foto's mee te sturen van het defect. De klantenservice neemt binnen 24 uur jou bericht in behandeling om samen met jou op zoek te gaan naar een oplossing.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland

Bestellingen binnen Nederland worden gratis verzonden.

Europe zone 1

België en Duitsland verzendkosten € 7,95.

Europe zone 2

Frankrijk, Spanje, Italie en Oostenrijk verzendkosten € 12,95.

Europe zone 3

Voor overige landen binnen Europe zijn de verzendkosten €19,95

Wereld

En voor de rest van de wereled zijn de verzendkosten €25,95

Retouren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Retourneren kan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling, neem hiervoor contact op met de klantenservice via merchandise@absolutemotors.eu

Retourneren is alleen mogelijk onder de volgende voorwaarden:

1. Retourneren kan alleen binnen de gestelde retourtermijn van 14 dagen.

2. Wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels & verpakkingen worden teruggestuurd. Beschadigde en/of gedragen items worden geweigerd en teruggestuurd.

3. Niet-identificeerbare retourzendingen worden voor maximaal 1 maand opgeslagen in ons warehouse. De klant kan zich melden via de klantenservice. Na deze periode wordt het pakketje via eigen administratie verwerkt en kan hier niet meer over gecorrespondeerd worden.